Gretas mediciner
 
 
 
 Hem
 Gretas sjukdom
 Gretas behandling
 Gretas mediciner
 Gretas grav
 Gästbok
 Matildas sida


Greta var tvungen att äta många mediciner. Här beskrivs de flesta.

 

Cellgifter: Efter Vincristin och Carboplatin fick Greta Temodal (f o m 15/1-06). Hon tog 40/60 mg (2/3 kapslar) varje dag i sex veckor. Därefter vila i 10-14 dagar och sedan en ny sex veckors period osv. När Greta tog Temodal (alltid kväll) fick hon även Zofran mot illamående.

Cortison: Greta fick en väldigt hög dos initialt pga av svullnad i hjärnan. Detta ledde till att Greta ökade kraftigt i vikt och  hennes humör påverkades negativt. Vi försökte få ner dosen men åkte på bakslag (ej pga hjärnsvullnad utan problem med Gretas egna cortsionproduktion). I juni 2006 bytte vi preparat och då vände det och i oktober slutade hon helt.

Orfiril: Egentligen en epilepsi medicin. Studier i Tyskland visade att den även kunde ha tumör dämpande effekt (vid gliomer). Greta var den tredje i Sverige som fick Orfiril i detta syfte. Hon tog 4 kaplsar per dag, 300 mg/gång.

Levaxin: Efter strålningen visade det sig att Gretas sköldkörtel blivit skadad. Hon fick en tablett om dagen för detta.

Utöver dessa, och nedanstående, fick Greta även mediciner mot yrsel, hård mage, lös mage, svamp, hudeksem, magkatarr, magsår m m. Ett exempel på Gretas dagliga medicinintag finns i hennes fotoalbum:

http://picasaweb.google.se/janne43Alternativa och övriga mediciner

Direkt efter Gretas diagnos började vi söka efter alternativa behandlingar. Detta eftersom Gretas läkare var överrens om att de inte hade någon bra bot att erbjuda. Nedan kommer ett axplock. Jag är helt övertygad om att tack var dessa tillskott, mådde Greta så bra som hon gjorde och fick leva vetydligt längre än genomsnittet för denna sjukdom. Vill ni ha mer info kan ni mejla mig: janne43@gmail.com

 

Ruta 6c och Calcphos 3x (Ruta Graveolens/Calcareca Phosphorica)

En metod introducerad av Dr Prasanta Banerji i Indien. Han har använt den för att bota hjärntumörer i över 30 år, särskilt gliomer. Medicinen är helt fri från biverkningar och arbetar mer mot att bygga upp kroppens immunförsvar. Jag var med i ett forum där användare av denna medicin utbytte erfarenheter. Det var en betydande majoritet som mådde bättre, levde längre, fick tumörminskningar än vad som är vanligt. Medicinen är mycket enkel att ta och kostar lite. Vi gav den på eget ansvar men läkarna var informerade. Medicinen beställde och betalade vi själva från USA. Se länk för mer info (kräver Acrobate reader):

http://147.52.72.117/IJO/2003/volume23/number4/975.pdf

Second opinion

Vi kontaktade flera universitet, sjukhus, läkare, forskare, kirurger för att få hjälp med ideér om Gretas behandlingar. Vi skickade kopior på hennes Mr bilder till Finland, USA och Indien. En second opinion kostar allt från ingenting till ca 500 usd.

Jeanne Wallace

Wallace arbetar enligt ett koncept som innebär att hon skräddarsyr ett program för varje patient. Programmet innehåller kostförslag, medicin och vitamin tillskott m m. Hon är specialiserad på hjärntumörer och allt bygger på att förhindra tumörtillväxt. Se länk: http://www.nutritional-solutions.net/

Huangs Medical System

I Kinmung i södra Kina finns ett sjukhus där man relativt snabbt tagit fram cancermediciner. De har i princip tre olika mediciner: en för cancer i allmänhet, en för cancer i muskler och benvävnad och en för hjärntumörer. Det är ett pulver som man blandar i kapslar och som sedan tas tre gånger per dag. Man brukar blanda två av dessa mediciner tillsammans och det är ganska många kapslar som skall tas. Greta fick dessutom en "special medicin" därifrån. Medicinen skall tas i tre månader först för att sedan utvärdera resultatet. Tyvärr hann inte Greta ta denna medicin tillräckligt länge för att se hur/om den gav något resultat. Alla kontakter sker på kinesiska. Se länk: http://www.hms.com.cn/

Greta har sedan november 2005 alltså tagit följande mediciner:

Vincristin, Carboplatin, Betapred, Lergigan, Levaxin, Valtrex, Temodal, Orfiril, Zantac, Losec, Prednisolon, Laktulos, Alvedon, Zofran, Tavegyl, Ruta 6c, Calcphos 3x, ChinaOff 3c, Spektramox, Morfin, Bromelain, Boswelia, Lycopodium clavat samt "Kina medicin"

Se länk för att se mer info om medicinerna:

http://www.fass.se/LIF/home/index.jsp