Gretas grav
 
 
 
 Hem
 Gretas sjukdom
 Gretas behandling
 Gretas mediciner
 Gretas grav
 Gästbok
 Matildas sidaGreta ligger begravd på Strandkyrkogården. Den ligger i Skrubba, strax bredvid där vi bor. Adressen är Skrubba Allé och graven finns i kvarter 3 B och plats 435.

Greta ville alltid bo med utsikt och gärna mot vatten. Nu får hon det.

Vid den del av Strandkyrkogården där Greta ligger finns endast sk naturgravar. Det finns både platser för urnor och kistor. Vi ville att Greta skulle begravas i kista. Hon ligger iförd sin Törnrosaklänning som hon köpte på Disneyworld i år och sin Feé stav. Greta har också med sig lite andra saker hemifrån på sin sista resa.

Inga traditionella gravstenar får finnas på kyrkogården, endast naturstenar. Vi hittade Gretas på  en rullstensås i Uttran utanför Stockholm. Ballerinan som är graverad på stenen är en direkt avbild från ett av Gretas favorithalsband. Samma ballerina som jag tatuerat på armen.

Inga planteringar får göras i jorden utan det skall naturen själv sköta om. Vill man lämna blommor där skall de sättas i en vas. Graven ligger inbäddad i skogen bland granar, tallar, björkar, blåbärsris m m.

Greta har varit i skogen många gånger på utflykter med sitt dagis. Vi bor så nära att det i princip är gångavstånd dit för oss.

På nedanstående länk kan ni se Gretas dödsannons:

www.familjesidan.se

Här finns mer information om Strandkyrkogården:

http://www.kyf.stockholm.se/show.asp?m=4&Id=74&p=1